EN VALP FRÅN OSS

Det kräver planering och eftertanke. En shiba lever i ca 15 år och vill gärna fortsätta leva med just dig under den tiden! På 15 år hinner mycket att hända. Du kommer att få en förändrad livssituation under denna tid... Under hela den tiden och genom alla förändringar vill din shiba bo kvar hos dig. Grejar du det?

När du först börjar tänka tanken att skaffa valp ska du vara införstådd med vilka krav och förändringar det kommer att krävas av dig.! En valp får inte bli ett spontanköp som du sedan kommer att ångra när valpen inte är lika liten och gullig längre, utan ett valpköp ska vara noga genomtänkt och man ska veta att hunden faktiskt kommer att växa upp och bli vuxen.

Men allt detta ska du ha i bakhuvudet att allt inte alltid kommer att vara en dans på rosor. När vi säljer en valp kommer vi vara mycket noga med vart hen hamnar.

 

Jag säljer valpen med tillägg att valpen ej får avlivas, vidareförsäljas eller omplaceras utan att först kontakta uppfödaren som har återköpsrätt. Jag vill ha "livslång" kontakt med mina valpköpare, och mycket bilder är också mycket uppskattat. Jag tål att höra både bra och dåliga saker. 

Du handlar av en registrerad kennel vilket innebär att jag följer Svenska Kennelklubbens regler för seriös hunduppfödning. Jag säljer sällskapshundar. Du är ALLTID välkommen att ringa och fråga om råd angående din valp! Jag hoppas på framtida kontakt med mina valpar och deras familjer.

 

*Om du är intresserad av att köpa en valp från oss så hör av dig på mail med information om dig, din familj, tidigare hundvana, vad ni söker, vad du tänker ha din hund till, hur er vardag ser ut / jobb osv.

*Du måste vara minst 18 år för att vi ska sälja valp till dig.

*SÄLJER INGA VALPAR PÅ AVBETALNING ,och lämnar heller inte ut en valp innan den är betald

 

Valptitt:

​Sker tidigast när valparna är 4 veckor gamla.

Val av valp:

Att rätt valp hamnar hos rätt ägare är viktigt för oss. Där för vill vi att ni är öppna för att välja valp med vårt stöd. Och jag förbehåller mej rätten att själv välja valpköpare. 

Säljer inga valpar enbart / mail eller via telefonkontakt. Det är viktigt att lära känna er. För er är det lika viktigt att träffa oss och våra vuxna hundar för att se om ni vill ha en valp från våran uppfödning.

Vi anser att ett valpköp bör grundas på ett ömsesidigt förtroende. Det innebär oxå att vi förbehåller oss rätten att säga nej till en spekulant som vi inte tror passar för våra hundar. Vi tar för givet att du är en seriös hundköpare som tagit reda på så mycket du bara kan om rasen. 

 

Hos oss växer valparna upp tillsammans med familjen och flocken. 

​Så fort valparna kommit upp i tillräcklig ålder får de även vara med utomhus och leka på tomten

 
När du hämtar din valp är den
 • Minst 8 veckor gammal  (brukar oftast ha valparna lite längre)
 • Registrerad i Svenska Kennel Klubben
 • ID-märkt med chip
 • Veterinärbesiktigad
 • Vaccinerad
 • Avmaskad
 • Dolda-fel försäkrad i 3år
 
Det här får den med sig 
 • Stamtavla

 • Snuttefilt som luktar mamma & syskon

 • Valpfoder och behållare

 • Valppaket med leksak, tuggben, bajspåsar och lite annat smått

 • Massa information

 • Livslångt stöd från oss

 

 

Hälsa

Vi vill att man höftledsröntgar sin hund vid ett års ålder. Detta dels för att kunna följa upp våra egna hundars hälsostatus och dels för att hjälpa rasklubben i arbetet med att kartlägga rasens hälsa. Jag upplever inte att höftledsdysplasi är ett stort problem inom rasen, men det finns, och det är därför viktigt att höftledsstatus även i fortsättningen dokumenteras. 

 

Utställning

Vi vill gärna att ni ställer ut er hund en gång eller fler, vi hjälper gärna till att ställa ut eller träna inför utställning. Fina hundar är det alltid roligt att visa, det är även ett kul sätt att umgås med sin hund på och att träffa likasinnade människor, och man lär sig mycket om rasen!